Texter

Jag har arbetat som ledarskribent och krönikör. Därtill har jag stor vana av mer omfattande skrivprojekt, som exempelvis bokkapitel och essäer. Mina artiklar har publicerats i bland annat DN, SvD, Aftonbladet, Axess och Sans.

Här är några exempel på olika typer av text jag är van att arbeta med. På startsidan, under rubriken Arkiv, finns ett större urval.

Kultur och debatt

Jag skriver gärna på kultursidor. På bilden syns en filosofisk reflektion i Aftonbladet Kultur om teveserien Unorthodox och en debattartikel i DN Kultur om akademisk frihet.

Porträtt och essäer

Jag skriver gärna personporträtt. Det är en textform som tillåter mig att gå på djupet med hur en person tänker och fungerar. På bilden syns ett porträtt jag gjorde av Heidi-Maria Wallinder, som företräder Vänsterpartiet i region Västmanland, och en essä om den romerske filosofen Marcus Tullius Cicero (106-43 f.Kr.). Här finns alla mina essäer i Liberal Debatt samlade.

Ledarartiklar

Som ledarskribent kommenterade jag den dagsaktuella politiken. Ofta försökte jag ta ett bredare grepp om de politiska frågorna och, med stöd i min bakgrund som forskare i humaniora, sätta problemet i ett större historiskt och filosofiskt perspektiv. Alla mina ledarartiklar i VLT finns att läsa här.

Bokkapitel

Jag har skrivit flera kapitel i böcker som handlar om liberalismens filosofi och idéhistoria. Här syns två av böckerna. Mitt kapitel i Feminism. En antologi handlar om hur liberalismen som ideologi borde ta vara på feministiska insikter. I Ny liberalism skrev jag om liberalism och realism – ett första frö till en av huvudteserna i min bok Vi är alla individualister.