Föredrag

Jag är en van föreläsare och deltar regelbundet i podcasts/radio. Till exempel gästade jag SR-satsningen Politiska rummet inför valet 2022 för att prata om liberalismens filosofi och idéhistoria.

Här är några exempel på olika typer av föredrag och paneldiskussioner jag är van att arbeta med. På startsidan, under rubriken Arkiv, finns ett större urval.

Samtal om ideologi

Bilden är från ett panelsamtal med Åsa Linderborg och Hans Lagerberg under Bokmässan 2022, som också sändes i UR. Under samtalet pratade jag om konflikten mellan individualism och kollektivism – ett typexempel på mina intressen som jag ofta har talat om i olika sammanhang.

Politisk filosofi i praktiken

”Politisk filosofi i praktiken” är titeln på en föreläsning jag har gett vid flera olika lärosäten. Som tidigare forskare i politisk filosofi, och senare deltagare i den politiska debatten, har jag en särskild insikt i relationen mellan politik och filosofi. Föreläsningen är lämplig för studenter som har läst en grundkurs i politisk filosofi/teori.

Foto: Mattias Ahlm/SR
Foto: Mattias Ahlm/SR

Politiska rummet

Inför valet 2022 gjorde SR programserien ”Politiska rummet”. Jag var inbjuden som expert till avsnittet om liberalism, för att prata om liberalismens filosofi och idéhistoria. Det är ett av mina många framträdanden i radio och podcasts som exempelvis ”Vi tvår våra händer” (Aftonbladet) och ”Allt du velat veta”.