So long sociala medier!

För sex dagar sedan slutade jag att snusa. Jag slutade av hälsoskäl så det är ingenting jag vill göra, utan måste. Det är förbannat tufft men sånt är livet. Jag är lite off just nu. Instabil. Det kan vara på grund av denna instabilitet som jag skriver den här texten. Jag kanske överreagerar. Men here goes.

Jag pallar inte längre sociala medier. Det är för dumt. Det stjäl min tid och min energi och det är bara så jävla dumt. Jag slutar.

Vad föranleder denna reaktion? Mina damer och herrar: Fredrik Virtanen. Jag såg honom i mitt flöde i dag och det var droppen. Jag lägger av. Det här är för dumt.

I veckan skrev Virtanen en ledarkrönika i Aftonbladet med rubriken ”De rika kan försörja våra äldre i 220 år”. Krönikan är bara normaldum. Virtanen förstår inte ekonomi och hävdar att de som faktiskt gör det bara är indoktrinerade. Vanlig vänstersmörja, ingenting särskilt.

Men så kommenterade nationalekonomen Jacob Lundberg texten. Bland annat visade Jacob att det Virtanen tror är pengar egentligen är fastigheter, fabriker, maskiner och så vidare. Sånt man inte kan äta, kort sagt. Det var en kul liten kommentar.

Nu kommer vi till det som fick mig att radera Facebook och Twitter från min telefon. Fredrik Virtanen svarade. Såhär: ”Högerteknokratiska bimboekonomer bara KAN inte förstå politik & filosofi.

Högerteknokratiska bimboekonomer. Som inte förstår filosofi. Det räcker. Nu stämplar jag ut.

Varför ska jag varje dag frivilligt utsätta mig för ett bombardemang av sådan ofantlig dumhet? Det bara fortsätter att flöda. Så jag stänger av flödet. Kastar in handduken.

Kanske kommer jag tillbaka när mina abstinensstinna sinnen fungerar normalt igen. Tyvärr måste jag av administrativa skäl hålla koll på Facebook ibland, men i övrigt och tills vidare tackar jag för mig.